Около пет седмици преди Великден и Гергьовден родното агнешко месо стигна

...
Около пет седмици преди Великден и Гергьовден родното агнешко месо стигна
Коментари Харесай

Месец преди Великден: 32 лева за килограм агнешко, яйцата - по 36 ст.

Около пет седмици преди Великден и Гергьовден родното агнешко месо стигна рекордната цена от 32 лева за кг в Пловдив.

Определено има далавера по веригата производител - прекупвач - търговец, безапелационни са от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация, представени през днешния ден от Нова тв.

" Първата партида на агнешкото през тази година беше на миналогодишни цени ", споделя пред медията Дафинка Дългърова, шеф на магазин. Според нея ще има леко поскъпване заради по-високата изкупна цена живото тегло. Тя позволи, че след няколко седмици цената ще се повиши с още 10%.

Според нея през предходната година цената на яйцата се е променяла много динамично.

„ Тази година тя се стабилизира. Последната партида е с по-ниска цена. Смятам, че няма да има нарастване ”, споделя още търговката.

Дафинка Дългърова посочи, че зеленчуците поевтиняват.

„ Цената на българската краставица ще се изравни с тази на вносната ”, споделя тя.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР